2013 - Schutterij Nattenhoven

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslagen

Funs Duisings koning 2014

Reeds jaren is de afsluitende activiteit van het seizoen voor Schutterij Sint Hubertus Nattenhoven het koningsvogelschieten. Een dag waarop spanning te meten is en emoties alle kanten opvliegen. Een dag waarop vooral genieten centraal staat. Elke jaar weer een dag zoals nooit te voren!


Zondag  22 september 2013 was dit jaar de dag van ons jaarlijkse koningsvogelschieten. Zoals wel vaker in Nattenhoven begon de dag in een euforische stemming, ondanks het vroege verzamelen om 11.30. Nog geen 24 uur geleden hadden de dames van onze vereniging namelijk een prachtige prestatie geleverd door een 2de, 4de, 6de en 22ste plaats te bemachtigen op het Limburgs Dames Schuttersfeest (LDS). Via deze weg nogmaals een dikke proficiat voor onze dames. Al rest nog steeds de vraag wie de ban van die eeuwige tweede plaats gaat doorbreken. De dames of de heren?

De dag begon met enkele mooie woorden van onze waarnemend voorzitter en de vertegenwoordiger namens de Gemeente Stein: wethouder Peter Salden. Hierna werd er gezamenlijk gebruncht om de honger van de schutters te stillen waarna de schutters zich verzamelden voor de afmars naar onze ‘Sjeetwei’. Hier stond de vogel al fier in de lucht weerstand biedend tegen de kaliber 12 kogels die hem uiteindelijk zouden villen. Onder het genot van een (non-)alcoholische versnapering werd de schietwedstrijd gestart waarbij enkele flinke rake schoten werden uitgedeeld door onze Buksemeester Hein Willems wat leidde tot doodsangsten bij zijn echtgenote Lilianne. Uiteindelijk bleven er nog 4 dappere strijders over die gingen uitmaken wie de koning voor 2014 werd, zijnde Roger Wenmakers, Peter Tummers, Joep Lenssen en Funs Duisings.  Na enkele dappere pogingen van Joep Lenssen was het de uitgekookte strategie van Funs Duisings die de doorslag gaf en onze koning voor 2014 werd na 111 rake schoten. Ook die 111 schoten is natuurlijk geen toeval. Zoals bekend komt de naam Funs van Alfons af en laat de eerste letter van het alfabet de A zijn van Alfons. In principe  kan 111 dus worden vertaald in ‘Alfons, Alfons, Alfons’. Toeval of niet? Na een intrigerend telefoontje tussen onze waarnemend voorzitter en de echtgenote van Funs kon de rondgang door het dorp beginnen met als eindhalte onze feestlocatie: het MFC te Berg aan de Maas.

Het feest was, zoals alle feestjes van Schutterij Sint Hubertus Nattenhoven, een onvergetelijk feest. Onder het genot van een goed glaasje gerstenat, rosé, Liefmans of fris werd het feest ingezet met een lekker muziekje op de achtergrond. Bij een goed feest hoort ook goed eten wat absoluut top was verzorgd. Een echt koningsavond is natuurlijk niet compleet zonder het bedanken van de mensen die het uitoefenen van onze mooie hobby mede mogelijk maken. Namens mij ook een dank voor het werk dat door onze leden jaarlijks weer wordt verzet. Ondanks dat we een select clubje zijn, laten wij als Schutterij van Nattenhoven nog steeds zien dat we bij de absolute top van het schutterswezen horen. Na alle mooie woorden werd er weer verder gefeest en naar horen zeggen duurde het feest nog tot in de vroege uurtjes.

Ik wil iedereen die deze mooie koningsavond, maar ook alle andere activiteiten het afgelopen jaar, mede mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken en laten we van 2014 weer een topjaar maken. Nogmaals een dikke proficiat voor ons koningspaar. Samen maken we er weer een mooi jaar van!

Met vriendelijke schuttersgroeten,

De verhaaltjesverteller van Schutterij Sint Hubertus Nattenhoven

 

Geslaagd LDS voor Nattenhoven

De spanning was weer om te snijden afgelopen zaterdag op het Limburgs Dames Schuttersfeest te Ellikom. Met maar liefst 3 Drietallen mochten we terug om deel te nemen aan de kaveling.

Na een wervelende afvalrace waren het de dames van Nattenhoven welke nog met alle drietallen al bij de laatste 10 zaten. Uiteraard ging dat aflopend zo verder tot dat het eerste drietal sneuvelde en een welverdiende 6e prijs wist binnen te slepen. Zo ook verder met de 4e prijs en uiteindelijk ook met een ongelooflijke geweldige 2e prijs, waren het de schutsters van Sint Huibrechts Lille welke te sterk waren voor alle dames van Nederlands en Belgisch Limburg.

Na de huldiging kregen de dames en aanhang een geweldige traktatie van onze nieuwe chef de quisine Peter Tummers met zijn vrouw Suzanne. Hierna werd er nog een drankje genuttigd en ging iedereen op tijd huiswaarts om zondag fris en fruitig klaar te staan voor het jaarlijkse koningsvogel schieten.  

 

Geslaagde dag op LDS 2013 te Ellikom.

Zoals bij de meeste wel bekend, zijn wij gister met 4 drietallen aan het LDS in Ellikom begonnen en ook 4 drietallen zitten nog in de strijd.

Ook zijn er nog leuke prijzen in de optocht behaald. Zie uitslagen.

Zaterdag 21 september kavelen wij verder met 3 drietallen, 1 drietal kan helaas niet meer meedoen ivm. andere verplichtingen en vakantie.

Vrijdag 20 september is er nog een extra schietoefening voor deze dames en de aanvang is om 18.00 uur op de sjeetwei. Let wel ! er zal alleen maar door deze dames geschoten worden. Alle leden zijn uiteraard van harte welkom om te supporteren.

Er staan tevens wat foto`s van deze zeer geslaagde dag online.

Tot ziens op de "Sjeetwei"

 

Stijgende lijn Nattenhoven 3e Bondsfeest te Obbicht

David houdt zich nog steeds staande tegen Goliath. St. Hubertus Nattenhoven mag zeker niet klagen na het 3e bondsschuttersfeest in Obbicht.

We beginnen van achter naar voren. Een tweede prijs in de dagbeker achter Montfort. Eerste prijs schieten (A), 3e en 4e prijs (C), 3e prijs voor de D (met debutant Bjorn). 3e prijs beste houding optocht, 3e prijs Tamboer-majoor, 7e prijs Koningin, 5e prijs Koningspaar, 3e prijs Keizer, 2e prijs bordjesdrager en... last but not least... 1e prijs Vaandeldrager (Hein Willems). Een dikke proficiat aan alle schutters!!!


En dan nu, de nieuwe tussenstand van het kampioenschap in de bond Eendracht Born-Echt e.o. Allereerst moet gezegd worden dat er hoge punten gejureerd werden. Resultaat was wel dat St. Hubertus met 134,06 tweede eindigde in het dagklassement achter St. Urbanus Montfort.

Desalniettemin steeg St. Hubertus toch een plaatsje in het klassement. Let wel op: de scores van Obbicht en Susteren zijn onderhevig aan mutaties, aangezien deze schutterijen dit jaar als organisator optreden en dus een voortschrijdend gemiddelde krijgen voor hun eigen feest.

(1) Montfort, 402,32 punten
(2) Nattenhoven, 398,29 (4,03 punten achterstand)
(3) Obbicht, 396,51 (5,81)
(4) Sust. P&P, 393,82 (8,50)
(5) G'bicht Eendr., 391,68 (10,64)
(6) Born, 391,46 (10,86)
(7) Br'sittard, 389,34 (12,98)
(8) G'bicht H. Kr., 388,51 (13,81)
(9) Hingen, 387,61 (14,71)

________________________________________________

2e Bondsfeest te Dieteren. wederom 3e!

En alweer een schuttersfeest in de boeken. St. Stephanus Dieteren trad op als gastheer en de schutters van Nattenhoven handhaven zich in de top van het klassement.

Vijfde prijs mooiste binnenkomst, 2e prijs commandant, 5e prijs mooiste Koningin en 2e prijs bordjesdrager. In de dagbeker opnieuw derde achter Montfort (1) en P&P Susteren (2). Kortom, wederom een mooi resultaat voor St. Hubertus Nattenhoven: een dikke proficiat aan alle schutters.

Toch geweldig om te zien hoe het 'kleine' Nattenhoven stand houdt tussen al die 'grote' verenigingen. Tijdens het laatste bondsfeest in Dieteren scoorde St. Hubertus maar liefst 1,47 punten meer t.o.v. het vorige feest! Laten we deze lijn met z'n alle voort zetten over een kleine 2 weken in Obbicht!

De tussenstand:

(1) Montfort 133,26+133,66= 266,92 punten
(2) Obbicht 132,93+131,41= 264,34 punten (2,58 achter)
(3) Nattenhoven 131,38+132,85= 264,23 punten ( 2,69)
(4) Broeksittard 129,82+131,88= 261,70 punten (5,22)
(5) Sust. P&P 127,89+133,15= 261,04 punten (5,88)


________________________________________________


Nattenhoven blijft 3e in nieuw schuttersseizoen

Schutterij Sint Hubertus Nattenhoven is het nieuwe seizoen van 2013 gestart door deel te nemen aan het 1e bondsschuttersfeest van de schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. Op deze koude dag werden er diverse prijzen in de wacht gesleept.

Een meer dan geslaagd schuttersfeest in Stevensweert! Koning Roger behaalde een 6e prijs, koningspaar Roger en Nicolle een 5e prijs: van harte proficiat met jullie schitterende verschijning. En dan... het schieten: A en B een gedeelde eerste plaats, de C1 een eerste plaats en de C2 (met de debutanten Niels, Tamara en Funs) een prachtige 4e plaats. Alle schutters van harte gefeliciteerd. En dan nog een speciaal woord van dank aan onze tamboer-majoor van vandaag, Herman Wiel. Herman bedankt!

Na Sint Urbanus Montfort en Sint Willibrordus Obbicht Behaalde Nattenhoven een derde plaats in de dagbeker! Een dikke proficiat aan de leden van de schutterij... Chapeau!

________________________________________________


Mike Schmitz persoonlijk kampioen St. Hubertus

Na een enerverend persoonlijk kampioenschap der Beide Limburgen stond een dag later alweer de volgende schietwedstrijd van Sint Hubertus Nattenhoven op het programma. En zoals altijd werd deze strijd weer vol opgave opgepakt door de aanwezige schutters. Uiteraard was Marcel Hamers de absolute topfavoriet voor deze titel. De op-één-na-beste schutter van de OLS-federatie moest toch immers een titel op zijn palmares schrijven dit jaar? Hoe anders zou de werkelijkheid blijken te zijn…
Op een gezellig aangeklede Sjeetwei ging de dag van start met de loting van de schietvolgorde. Vanzelfsprekend was Aad Keppel, als titelverdediger van vorig jaar, vrijgeloot. Dat wil zeggen: Aad moest de strijd openen als nummer één. De overige leden schoten na hem in twee keer drie ronden op de normale bölkes. En ook dit ging (zoals altijd) met wisselend succes. Met andere woorden: diverse prominenten – namen zullen we niet noemen – overleefden de eerste schifting niet.

Traditiegetrouw hoort bij dit PK de altijd heerlijke barbecue. De chef-koks Marcel, Erik en Sarino wisten de innerlijke mens meer dan behoorlijk tevreden te stellen. Het was nauwelijks te merken dat chef-kok John – genietend van de cuisine de Paris – dit jaar afwezig was. Een bedankje voor deze heren is dan ook zeker terecht!

Om ervoor te zorgen dat de strijd in één dag beslist kan worden, werd de lat alweer hoger gelegd door te gaan schieten op de kleine bölkes. Na vier ronden bleken er nog tien schutters in de strijd te zijn. Ester Houben legde beslag op de tiende plaats met 19 treffers. En toen… commotie op de Sjeetwei. Was dit echt gebeurd? Iemand die 938 treffers na elkaar produceren, mist nu na 21 schoten? Ook al is hij de chef-de-cuisine? Maar jawel hoor, Marcel Hamers miste zijn bölke en werd daarmee negende.

Acht kandidaten voor de titel, met diverse voormalige kampioenen nog in de strijd, gingen verder op de sjtèkskes. En toen ging het snel, razendsnel in het begin. Achtereenvolgens Nicole Duisings (30 treffers), Suzanne Tummers (31) en Nancy Hamers (33) misten. Daarmee werd Nancy Hamers wel de beste dame van Sint Hubertus Nattenhoven: Proficiat! Sterker nog, ditmaal bleek zij sterker dan echtgenoot Marcel, die inmiddels de keuken aan het opruimen was.
De volgende die de strijd moest staken, was de nieuwe koning der schutterij: Roger Wenmakers. Met 37 schoten legde hij beslag op de vijfde plaats. Vier schoten later viel het doek voor Thei Willems (41). Voor Thei wederom een mooie prestatie na zijn achtste plaats tijdens het PK van de OLS-federatie.

De strijd ging verder tussen drie ‘kanonnen op de sjtèkskes’: titelverdediger Adriaan Keppel en de meervoudige kampioenen Roy Willems en Mike Schmitz. Na de gouden plak van vorig jaar moest Adriaan ditmaal genoegen nemen met brons. Na 65 treffers was het avontuur voor de kampioen van vorig jaar voorbij. En dus… opnieuw een heroïsche tweestrijd tussen Roy en Mike.

Schot nummer 86 bleek beslissend. Het stokje werd geraakt, maar in plaats van dat het hout knapte, brak het slechts voor de helft doormidden. Het sjtèkske was nog in zijn geheel zichtbaar. Een misser van… Roy. Mike had niets in de gaten en schoot de ronde tot 87 treffers vol en werd daarmee opnieuw kampioen!

Voor alle schutters – en met name de nieuwe kampioen Mike Schmitz – een dikke proficiat voor deze prestatie.

________________________________________________


Geweldige prestatie St. Hubertus tijdens PK OLS

Traditiegetrouw begint het seizoen voor St. Hubertus Nattenhoven met het Persoonlijk Kampioenschap der Beide Limburgen van de OLS-federatie. Dit jaar was St. Urbanus Maasniel gastheer, nadat Rob Aelmans vorig jaar in Nattenhoven de sterkste was gebleken. Op het schietterrein van St. Joris Wessem waren er maar liefst drie dagen nodig om tot een ontknoping te komen...

De eerste dag kenmerkte zich als een dag voor de geduldige schutters. Meer dan eens moesten de buksen worden afgepakt, omdat een landbouwer zijn werk moest doen in het schootsveld. Een echte proeve van bekwaamheid voor de schutters. Desalniettemin werden er 66 punten geschoten en mochten 6 schutters de dag erna terugkeren voor de tweede dag. Onder hen (toen) nog Nicole Duisings en Yoica Willems. Helaas miste Nicole het 97e schot, maar toch een geweldige prestatie. De volgende schutter van St. Hubertus die miste, was Yoica Willems. Haar 331e schot ging mis, waarmee zij een prachtige 15e plaats haalde en eerste van de Nederlands-Limburgse dames. Aan het eind van een lange dag – in de schemering van de avond – bleken er nog 8 schutters in de strijd te zitten. Onder hen vier schutters van St. Hubertus Nattenhoven.

En dus moest er een derde dag aan te pas komen. Bijgestaan door een 12-tal leden gingen de vier op jacht naar de titel. Helaas was Thei Willems de eerste die moest afvallen (8e plaats), niet veel later gevolgd door Hein Willems (7e plaats). De strijd ging verder onder aangenamere omstandigheden dan het weekend ervoor. De koude wind had plaats gemaakt voor een lekker voorjaarszonnetje.

Dit bracht het beste boven in Marcel Hamers en Roy Willems. Zij wisten zich tot de echte finale te schieten. Niemand minder dan drievoudig kampioen Vital Weetjens van St. Elisabeth Stokkem was hun tegenstander. Na 876 schoten besloot de wedstrijdleiding om de kleine bölkes nog kleiner te maken (0,7 cm). Na 6 rondes van 6 punten was er nog steeds geen winnaar, maar toen volgde een ronde van 18 punten op deze mini-bölkes… Dit bleek nog steeds geen beslissing te forceren, waarop er nog een ronde van 18 punten volgde. En toen was het plotsklaps gedaan: eerst miste Roy en vlak daarna Marcel, waardoor de overwinning naar Vital Weetjens uit Stokkem ging. Naar verluidt is hij nu recordhouder met 4 overwinningen tijdens dit prestigieuze persoonlijke kampioenschap.

Hulde aan onze schutters, felicitaties aan de winnaar en dank aan St. Urbanus Maasniel voor de goede zorgen. Verder nog een speciaal woord van dank aan de leden die onze schutters in welke vorm dan ook hebben bijgestaan. Zonder jullie hulp hadden onze schutters zich nooit zo volledig kunnen concentreren op het schieten dan wat nu het geval was. Chapeau aan allen! Tot volgend jaar in Stokkem!

De volledige uitslag:
1. Vital Weetjens (Sint Elisabeth Stokkem) (948 punten)
2. Marcel Hamers (Sint Hubertus Nattenhoven) (938 punten)
3. Roy Willems (Sint Hubertus Nattenhoven) (936 punten)

4. Lennert Tholen (Sint Sebastianus Herkenbosch)
5. Nicole Ketelbuters (Sint Laurentius Bocholt)
6. Huub Bertrand (Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo)
7. Hein Willems (Sint Hubertus Nattenhoven) (574 punten)
8. Thei Willems (Sint Hubertus Nattenhoven) (510 punten)

9. Wim Kranen (Sint Lambertus Helden)
10. Mart Scheenen (Sint Cornelius Swartbroek)
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu