2014 - Schutterij Nattenhoven

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslagen

Een maandje in het leven van een lid van Schutterij Sint Hubertus Nattenhoven


Het is 19-07-2015 en de klok tikt net 22.22 aan. Het laatste verslag van de verhaaltjesverteller is alweer pakweg een maandje geleden, dus het is tijd voor een nieuwe verslaggeving! Er is dit maal voor gekozen om de afgelopen maand te behandelen als zijnde het dagboek van de schrijver. Niet onbelangrijk is natuurlijk de inauguratie van ons lid Saskia als oogstkoningin en de jaarlijkse schietwedstrijd van A en B zestallen in Voerendaal mag niet vergeten worden. Natuurlijk komt de hoogmis van het schuttersseizoen, het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS), te sprake en zullen we u verblijden met een kort stukje over het Zuid Limburgs Schuttersfeest (ZLF).

27-06-2015, de zaterdag voor het OLS, is plichtsgetrouw de schietwedstrijd voor de A en de B in Voerendaal (in de Limburgse taal beter bekend als Voelender). Een schietwedstrijd waar jaarlijks de sterkste zestallen aanwezig zijn om alvast de eerste psychologische tikken uit te delen aan de concurrenten die een week later op het OLS weer de strijd tegen elkaar mogen opnemen. Dit jaar hebben wij weer niet onverdienstelijk geschoten wat resulteerde in een mooie eerste prijs van ons B zestal! Namens de verhaaltjesverteller nogmaals gefeliciteerd.

28-06-2015 is een belangrijke dag voor een 19 jarige, nu trouwens 20 jaar en 1 dag oud, jongedame uit het gehucht 'Nattenhoave'. Zoals reeds een tijdje bekend bij de leden van de sjötte is dit de dag dat Mejuffrouw Saskia Tolen gekroond zou worden tot Oogstkoningin 2015! Aangezien Saskia een trouw lid is van onze schutterij een kroning die niet zo maar kon worden overgeslagen door onze vereniging. Er werden in het geheim dus al plannen gemaakt om Saskia en haar ouders Erik en Ria, onze commandant en een van onze marketensters, te verrassen. Er werd voor gekozen om de geweerdragers en een geleend drumbandlid (zijnde de verhaaltjesverteller) als 'beschermgarde' van de jonge Oogstkoningin tijdens de plichtplegingen in te zetten. Iets wat door de familie Tolen als verrassing kwam en zeer gewaardeerd werd. Tijdens de gehele dag hebben wij de jongedame dan ook niet uit het oog verloren en is de dag dan ook vlekkeloos verlopen. Ik wil Saskia en haar familie dan ook nogmaals feliciteren en hun bedanken voor de geweldige dag die wij hebben gehad! Voor de liefhebbers zijn er nog foto's online gezet.

04-07-2015 t/m 11-07-2015 stond bij mij dit jaar in de agenda genoteerd als 'de week van het OLS'. De absolute hoogmis van het schuttersseizoen die elk jaar weer goed is voor tientallen duizenden bezoekers en meestal het mooiste feest van het seizoen is. Ook dit jaar stelde het OLS, dit jaar bij onze schuttersvrienden van Maasniel, niet teleur. Het begon natuurlijk allemaal op de zondag, 04-07-2015, waar wij toch wel een zeer lange optocht moesten lopen. Desondanks waren de schutters van onze schutterij nog niet moe en werd er nog deelgenomen aan verschillende wedstrijden en natuurlijk het welbekende schieten. Een van deze wedstrijden, het uittreden van het koningspaar, werd beoordeeld met een fantastische 1ste plaats! Annet, John, gefeliciteerd met deze prestatie. Wij als schutterij zijn ontzettend trots op jullie en zelf mogen jullie dat natuurlijk ook zijn! Tijdens de schietwedstrijden bleek dat onze A schutters het vizier weer op scherp hadden staan en de bölkes kwamen dan ook feilloos naar beneden. Zou dit iets moois beloven voor het kavelen?

Mijn OLS week werd vervolgd met het helpen als vrijwilliger op de fantastische vrijwilligersavond (09-07-2015) van het OLS. In een zeer goede gevulde tent had de organisatie met Anderkovver en Big Benny twee fantastische gangmakers wat leidde tot een fantastisch feestje. Mijn complimenten dan ook voor de OLS organisatie!

De hoogmis kan natuurlijk maar op een manier eindigen en dat is het uitkavelen op zaterdag (11-07-2015). Een dag die elk jaar weer tot grote spanningen leidt. Reeds jaren proberen wij als schutterij het OLS te winnen, maar nog nooit is het ons gelukt. Dit jaar had ik weer zeer goede hoop aangezien we weer een fantastisch team hadden, maar ook dit jaar mocht het geluk weer niet aan onze zijde staan. Een slecht schot, het bölke bleef staan en de welbekende misserstune kon worden ingezet op l1. Weer geen OLS in Nattenhoave, maar toch een zeer mooie 14de plaats. Ik ben ontzettend trots op 'mien sjötterieke' en de 6 uitverkorenen. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk het wel niet is om op een OLS te schieten en wellicht zal deze jongensdroom voor mij ook nooit uitkomen bij een schutterij als Nattenhoave waar de concurrentie zo moordend is. Is het mij niet gegund om zelf te mogen schieten zal ik altijd achter jullie staan om jullie te steunen. Om samen de successen te vieren, maar ook om samen met jullie een traantje te laten na een misser. De uitverkorenen, maar ook de rest van onze mooie vereniging, zijn stuk voor stuk allemaal kanjers! Ik ben trots om lid te mogen zijn van zo een mooie schutterij als Nattenhoave en ik ga dadelijk toch weer gewoon dromen van de dag dat wij als schutterij eindelijk d'Um mee naar Nattenhoave mogen nemen!!!

Het is een week naar het OLS (19-07-2015) en zoals gebruikelijk vindt het ZLF, ditmaal in Montfort, plaats. Het weer is niet denderend en de dag begint dan ook als een herfstdag. Desondanks dat de wolken toch nog plaats maakte voor de zon, bleef het een soort van herfstachtig voor onze vereniging. Helaas al een voortijdige misser bij het schieten en zeer weinig prijzen tijdens de optocht en de wedstrijden. Gelukkig bleven we vandaag niet geheel zonder prijzen aangezien ons jeugdlid weer eens een fantastische 3de plaats mee naar huis mocht nemen. Luuk, je bent een absolute kanjer en je mag je een echte 'sjut' noemen! Toen je voor de keuze stond om mee op kamp te gaan of met ons mee te lopen, wist je het wel. Dan maar later mee op kamp, want ik moet en zal voorop lopen voor Nattenhaove. In een woord 'GEWELDIG'!

Met deze laatste regels komt er een einde aan een drukke schuttersmaand. Voor dat er echt een einde komt aan deze maand, wil ik toch ook nog een paar mensen bedanken. Afgelopen evenementen hebben we van verschillende mensen gebruik mogen maken als vervangers van enkele leden die door ziekte niet konden meelopen. Namens de gehele schutterij wil ik jullie bedanken! In mijn ogen zijn jullie geweldig en ik heb dan ook ontzettend veel respect voor jullie! Volgende week gaan wij nog eens lekker met zijn alleen een beetje schieten op de Sjeetwei en dan hebben we even 3 weken vakantie. Even bijtanken voor dat we doorgaan met onze laatste activiteiten van het jaar. Activiteiten waar ik persoonlijk al naar uitkijk! Nu om 00.41 op 20-07-2015 wens ik, de verhaaltjesverteller, mijn lezers een goede nachtrust toe en ga ik zelf ook slapen.

Prestaties om trots op te zijn

Het 3de bondsschuttersfeest van de schuttersbond Born-Eendracht was een succesvol feest voor de schutters van Nattenhoven. Er werden prachtige prijzen behaald in de verschillende wedstrijdelementen en de schietwedstrijden lieten zien dat de A en B, onze selectie voor 'd'n Auwe Limburger', helemaal klaar zijn voor de apotheose van het schuttersseizoen. Verder heeft onze jeugd van zich laten spreken en heeft de verhaaltjesverteller zich weer aardig vermaakt tijdens zijn werkzaamheden. Hierover kunt u in de volgende paragrafen meer lezen.

Ondanks de overvloed aan regen die op vrijdagavond in de buurt van Nieuwstadt nog uit de lucht viel, was het, gelukkig, op zondag een stuk aangenamer. Al vonden sommige schutters het aan de warme kant, de verhaaltjesverteller kon het warme weer wel appreciëren. Het warme weer deed me goed en ik had het idee dat ik hierin niet de enige was. Zowel na de binnenkomst als na de optocht was het gevoel dat dit onze beste prestatie van het seizoen was. Ondanks dat sommige schutters, zoals onze alleskunner Hein, een andere functie hadden gekregen. Dit vertaalde zich dan ook in een zeer mooie 2de plaats voor de gehele houding in de optocht. Iets waar wij als een van de kleine schutterijen ontzettend trots op mogen zijn.

Nog trotser mogen we zijn op ons koningspaar dat zich gisteren majestueus heeft geweerd tijdens het uittreden. Als assistent ben ik op de hoogte van alle feedback die ons koningspaar heeft ontvangen en al het werk dat ze verricht hebben om deze kleinigheden aan te passen. Dit vertaalde zich gisteren in een 1ste plaats voor onze koning, een 2de voor onze koningin en een 3de voor hun samen als koningspaar. Natuurlijk een super resultaat waar we ontzettend trots op mogen zijn. Annet, John, namens de gehele schutterij gefeliciteerd met deze prestatie!

Aangezien we het toch over trots hebben in dit verhaal vandaag, wil ik jullie absoluut het debuut van twee van onze jeugdleden tijdens de schietwedstrijden niet onthouden. Mejuffrouw Hilde Tummers en Jongeheer Lars Wesche hebben een prachtige prestatie geleverd door in een D team 7 schoten raak te schieten uit de 9. Onbevreesd en onverschrokken kropen deze schutters onder de buks en deden hun ding. De dames en heren van de gevestigde orde kunnen maar beter zorgen dat ze nog beter worden, want de toekomst komt met rassen schreden dichterbij! Deze gevestigde orde heeft trouwens wel laten zien dat ze klaar zijn voor de aanstormende jeugd en het aankomende OLS. De C1 schoot zich naar een zeer mooie 6de plaats geschoten en zowel de A als de B bleef foutloos. Dit leidde tot een gedeelde 1ste plaats samen met Schutterij Petrus en Paulus Susteren, ook wel bekend als de 'sjotte van de Hei'.

Met de 'sjötte van de Hei' wil ik afsluiten. Doordat deze schutters gelijkwaardig zijn aan ons tijdens de schietwedstrijden komen we elkaar vaak tegen. Als gelegenheidsoptekenaar is het dan ook vaak aan mij om bij hun te mogen op te tekenen en te genieten van hun gezelligheid. Hiervoor dan ook mijn dank aangezien het optekenen soms toch wel een saaie aangelegenheid is. Verder heb ik hierbij weer kunnen genieten van een van de 'fenomenen van de Hei' (lees ook op de website onder het kopje verslagen 2014 'Goed geschoten, maar niet gewonnen') die ik toch maar eens getimed heb. De tijden van arriveren onder de buks tot het wegschieten van de 3 punten was opeenvolgend 31.07, 27.78 en 27.28 seconde. Ongekend snel en goed waarvoor dan ook mijn complimenten. Zoals de meeste lezers wel weten, houdt de verhaaltjesverteller wel van een weddenschap en ik sta dan ook graag open voor een weddenschap indien dit fenomeen onder de 20 seconde denkt te kunnen schieten. Hierover zal ik de lezers op een later tijdstip meer over informeren net zoals over de uitdaging die we bij onze Buksemeester Hein hebben gelegd.

__________________________________________________________

Druk maar leuk weekendAfgelopen weekend stond het gehele weekend in het belang van onze mooie schutterij. Zaterdag was namelijk ons jaarlijkse burgerschieten en zondag namen we deel aan de processie en hadden we het persoonlijk kampioenschap van onze schutterij in combinatie met een barbecue. Ik als verhaaltjesverteller zal u in een chronologische volgorde meenemen door het weekend om een gevoel van aanwezigheid te geven tijdens onze evenementen.

Het 'schuttersweekend' begon zaterdag om 10.00 op de Sjeetwei met het opbouwen. Ondanks dat de temperaturen op de vroege morgen nog niet denderend waren, merkte we tijdens het opbouwen al dat de zon toch aanwezig zou zijn en de temperatuur krikte dan ook aardig omhoog. Rond de aanvang van het burgerschieten was de zon zelfs zeer aanwezig dat leidde tot moeilijke schietomstandigheden voor de burgerschutters en zelfs gerenommeerde schutters van onze schutterij. Het schieten ging dan ook niet vanzelfsprekend en het was, zoals wel vaker in schietjargon gezegd, echt 'werkschieten'. Desondanks deden onze gasten het weer met verve en kwamen de nodige individuen en teams door in de finales. In de finale van het onderdeel persoonlijk schieten was het al snel duidelijk dat twee schutters, Huub en Dennis, aan elkaar gewaagd waren nadat de nummer 3, Ivo, na 12 schoten een misser noteerde. De twee giganten gaven niet op en bleven druk op elkaar leggen. Het was uiteindelijk Huub die na 36 geraakte schoten net iets beter was. In de tussentijd was de wedstrijd voor de titel burgerkoning ook begonnen. Punt voor punt werd weggeschoten en de vogel kwam steeds losser te hangen. Loes ging onder de buks staan om de misser van vorig jaar in de finale goed te maken en dit keer wel de titel van burgerkoning(in) zich toe te eigenen. Dit keer schoot ze raak, maar bleef de vogel helaas hangen. Het was hierna aan Ferdinand die het perfecte schot leverde en zich kroonde tot burgerkoning. De laatste wedstrijd was die voor drietallen. Een spannende strijd werd geleverd, maar het team van Roy, Huub en Dennis was ongenaakbaar en konden niet missen. Dit leverde de volgende uitslagen op:

Burgerkoning: Ferdinand Leeger

Drietalschieten:
1) Dennis Jacobs, Roy Willems, Huub Tummers
2) Bart Zijlstra, Derek Harrison, Ferdinand Leeger
3) Henry, Jo en Wim

Persoonlijk schieten:
1) Huub Tummers
2) Dennis Jacobs
3) Ivo Filot

Na het opruimen en verrichten van administratieve werkzaamheden was het voor de verhaaltjesverteller een kort nachtje naar de zondag. De zondag die in het teken stond van de processie en het pk van onze eigen vereniging. Vooral over het pk van onze schutterij wil ik verder uitweiden. Deze begon tegen het uur van 14.00 met 3 schoten op de dikke punten van 15 mm, waarna direct werd verder geschoten op de punten van 10 mm. Na 6 schoten werden de schutters met missers uit de wedstrijd genomen en verder geschoten door de rest. Rond het tijdstip van 16.30 werd er besloten om de schietwedstrijd even stil te leggen om even lekker te genieten van de kookkunsten van onze Masterchefs John en Marcel. Heren, het eten was weer ongekend lekker waarvoor complimenten van de gehele vereniging. Nu de magen weer goed gevuld waren bleek dat het niveau weer ongekend hoog was. Dit resulteerde in 10 schutters die konden beginnen aan de finale op de punten van 6 mm. Deze 'friemelkes' waren bijna onzichtbaar, maar werden nog met grote precisie geraakt. Al met al begon de vermoeidheid bij sommige schutters toch toe te nemen. Helaas leidde dit tot het schieten van verkeerde punten en het missen van schoten. Uiteindelijk waren er nog drie schutters over die mochten uitmaken wie zich persoonlijk kampioen van Schutterij Sint Hubertus Nattenhoven mocht noemen over het jaar 2015 zijnde Marij Willems, Ralph Jessen en Roy Willems. Het was uiteindelijk sneller gedaan dan verwacht nadat zowel Marij als Ralph in dezelfde ronde miste en Roy zijn punten netjes naar beneden schoot. De totale uitslag is:

1) Roy Willems
2) Marij Willems-Wenmeekers
3) Ralph Jessen
4) Thei Willems
5) Marcel Hamers
6) Roger Wenmakers
7) Annet Tolen-Kriens
8/9) Nicole Duisings-Meens
8/9) Adriaan Keppel
10) Hein Willems
11) Dannie van Osch
12/13/14) Lilianne Willems-Dautzenberg
12/13/14) Alain Elzinga
12/13/14) Funs Duisings
15) Björn Jessen
16) Nancy Hamers-Odekerken
17/18/19/20) Annie Meuwissen-Peters
17/18/19/20) Jan Meuwissen
17/18/19/20) John Tolen
17/18/19/20) Richard Weschge
21) Nicolle Leurs
22) Luuk Hamers

__________________________________________________________

1ste bondsschuttersfeest te LinneAfgelopen zondag, 03-05-2015, heeft het 1ste bondsschutterfeest van de schuttersbond Eendracht Born-Eendracht plaats gevonden in Linne. Zoals wel vaker in Linne was het helaas een feest waar de regen af en toe met bakken uit de hemel viel. Verder wil ik u wijzen op enkele, naar mijn mening althans, controversiële beoordelingen.

Ondanks een dag met mooi weer op zaterdag, was het al snel duidelijk dat dit niet het geval zou zijn op zondag. Bij aankomst op de wei in Linne begon het al te druppelen en al snel bleek dat deze druppels niet de enige regenbui was voor deze dag. Zo zonde, vooral voor de koninginnen die direct bij hun eerste uittreden hun prachtige jurken nat en vies zagen worden. Desondanks hebben wij met zijn allen weer ons beste beentje voorgezet. Iets dat resulteerde tot een, voor ons gevoel althans, goede binnenkomst. Als 'fan' van een schuttersoptocht heb ik met enkele andere nobele leden van onze vereniging onze 'tegenstanders' eens aandachtig bestudeerd tijdens de binnenkomst. Het viel ons op dat er toch veel verenigingen bij zijn met scheve rijen en met schutters die uit de maat lopen. Echter, veel van deze verengingen hebben voor hun binnenkomst meer punten van de jury gekregen dan ons. Tot mijn grote verbazing waren de prijzen voor de binnenkomst weer verdeeld tussen de 5 grootste verengingen. Ik vraag me toch af waar de jury naar kijkt. Het kwalitatief goed marcheren of de kwantiteit waar men met loopt. Als wetenschapper wil ik dan ook direct een leuk experiment opzetten om dit 'vooroordeel' te testen. Wellicht kunnen onze fans voor een schuttersfeest kostuums aan trekken om te onderzoeken of we met een grote kwantiteit aan schutters wel in de prijzen vallen?

De optocht was gelukkig niet al te lang, waardoor onze kostuums niet te veel hebben geleden onder de regenval. Als ik nu terug denk aan de optocht en ook de gemaakte foto's bekijk, voel ik me toch ontzettend trots op onze vereniging. We zijn niet meer de grootste vereniging, maar we lopen er naar mijn mening zeer mooi bij. De drumband die verzorgd hun marsen spelen, de marketentsters die goedlachs de optocht lopen, het keizerspaar en koningspaar die trots onze vereniging uitdragen en de officieren en geweerdragers die ons statig vertegenwoordigen. En natuurlijk ook de rest die ik nu niet specifiek benoem.

Natuurlijk hebben wij ook weer deel genomen aan het uittreden, onder andere van ons koningspaar. Hierbij is er, naar grote waarschijnlijkheid, een controverse beoordeling geweest. Onze koningin is waarschijnlijk negatief beoordeeld omdat ze een hoedje droeg, iets waarvan niets is terug te vinden in de reglementen. Koningin, Koning, voor ons zijn jullie gewoon nummer 1 en ik mag toch wel namens alle leden spreken dat wij ontzettend trots zijn om jullie als koningspaar te hebben en wij vinden dat jullie er prachtig uitzien!

Als laatste werd er door onze vereniging natuurlijk nog deelgenomen aan de schietwedstrijden. Ondanks enkele onfortuinlijke missers hebben we hier weer ons beste beentje voor gezet totdat de wedstrijd werd gestaakt door de harde regenbuien. Dan rest mij niets meer dan iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan deze zeer mooie zondag in Linne en de uitslagen weer te geven:


Beste binnenkomst, 8,82 punten (10e plaats)

Beste houding optocht: 8,85 punten (10e plaats)

Beste defilé: 8,88 punten (11e plaats)

Beste commandant: 8,65 punten (11e plaats)

Beste tamboer-majoor: 8,47 punten (6e plaats)

Beste vaandeldrager: 8,43 punten (7e plaats)

Mooiste koning: 8,78 punten (12e plaats)

Schieten: 72 punten (gedeeld 1e plaats)

Mooiste koningin: 8,78 (15e plaats)

Mooiste koningspaar: 8,80 punten (14e plaats)

Mooiste keizer: 8,90 punten (4e plaats)

Mooiste keizerin: 8,82 punten (3e plaats)

Mooiste keizerspaar: 8,95 punten (3e plaats)

Mooiste bordjesdrager: 8,54 punten (2e plaats)

__________________________________________________________

SponsorsEen feest als het persoonlijk kampioenschap van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie kan natuurlijk alleen maar plaatsvinden met de nodige sponsors!

We willen dan ook de volgende sponsors bedanken:

some text

__________________________________________________________

Persoonlijk Kampioenschap van de Oud-Limburgse SchuttersfederatieVolgende week, 25 en 26 april, is het dan eindelijk zover! Het Persoonlijk Kampioenschap van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie in 2015 zal eindelijk plaatsvinden en ook nog niet zo maar eentje. Op dit evenement zal namelijk gestreden worden voor de 50ste overwinning!

Even over het PK van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie. Het PK van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie kan gezien worden als de individuele variant van de schietwedstrijden zoals ze plaats vinden op het welbekende OLS. Deze schietwedstrijd wordt dan ook vaker gezien als een wedstrijd om de titel 'de beste schutter van de Beide Limburgen'. De geschiedenis gaat terug tot 1965 toen Dhr. Pierre 'Meister' Creemers zich tot winnaar bekroonde. Helaas is het aantal schoten hierbij voor de verhaaltjesverteller onbekend, al zou dit zeer interessante data zijn. De onbetwiste leverancier van de meeste winnaars is Schutterij Sint Mondulphus en Gondulphus Maasmechelen 2, met 6 schutters uit hun gelederen die deze schietwedstrijd eens gewonnen hebben. Sinds een aantal jaren is er ook een schietwedstrijd voor de schutters jonger dan 16 jaar met de windbuks, waar het niveau ongekend hoog is. Het bewijs is hiervan het aantal schoten dat de winnaar van vorig jaar, Mejuffrouw Fabiënne Beeren van het Koninklijke Schuttersgilde Sint Lambertus uit Helden, heeft geschoten. Dit was namelijk hoger dan het aantal bij de volwassenen!

Menig bekende schutters heeft dit kampioenschap dan ook al eens gewonnen. Zeggen de namen Vital Weetjens, Rob Aelmans, Roy Willems of Hein Willems u iets? Dat zou zo maar goed kunnen. Dhr. Weetjens schiet al jaren mee op het PK van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie, is vaker op L1 te horen geweest tijdens de kaveling van het OLS en heeft notabene al 4 keer zich gekroond tot beste schutter van de Beide Limburgen. Dhr. Rob Aelmans is na afgelopen jaar waarschijnlijk geen onbekende meer. De nuchtere 'achteropsjut' van de matadors van Maasniel die afgelopen jaar zich tot OLS winnaar hebben gekroond door de laatste 'bölkes' af te schieten en daarna op een even nuchtere manier verslag deed op L1. Winnaar van het PK van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie in 2012, ook in Nattenhoven. Als laatste moeten we natuurlijk ook niet de oud-winnaars van Schutterij Sint Hubertus Nattenhoven vergeten, namelijk Hein en Roy Willems, die respectievelijk al 1 en 2 keer deze wedstrijd hebben gewonnen. Deze beide schutters zijn natuurlijk ongekend binnen de schutterswereld en de vraag is natuurlijk eerder wie ze niet kent dan wel! Concluderend, alleen de allerbeste schutters mogen zich tijdens deze wedstrijd kronen tot winnaar.

We hopen dan ook dat voor deze editie zich weer de beste schutters inschrijven en dat supporters weer in grote getalen aanwezig zullen zijn. Het begin van de schietwedstrijd zal beginnen op zaterdag 25 april vanaf 10.00 tot 19.00 uur. Deze wedstrijd zal vervolgd worden op zondag om 10.00 uur tot een onbekende tijd in de avond. Op zondag zal ook de schietwedstrijd voor de jeugd plaats vinden die rond 11.00 uur zal aanvangen. Ik wil u dan ook, namens Schutterij Sint Hubertus Nattenhoven en de OLS-Federatie, allen uitnodigen om op 25 en 26 april live mee te volgen wie de opvolgers van Hein Willems (de 50ste winnaar!) en Fabiënne Beeren worden. Deze wedstrijd wordt gehouden aan de Veerweg te Berg aan de Maas - Nattenhoven in de nabijheid van het veerpont bij de Maasovergang.

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu