2014 - Schutterij Nattenhoven

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslagen

Op zijn 'Montfortiaans'


De slogan voor het O.L.S. in Grevenbicht was 'Beeg bliet Beeg', maar dit is zeker ook iets wat men over Montfort kan zeggen. Montfort is Montfort en Montfort zal blijven zoals Montfort altijd is geweest. Zoals ik het kan observeren is Montfort een gerieflijk stadje en een hechte gemeenschap. Een stad met een geweldige schutterij die, als ik me niet vergis, tot een van de grootste behoort van de schutterijen actief binnen de Oud-Limburgse Schuttersfederatie.

Het eerste bondsschuttersfeest dit jaar was, zeer verrassend natuurlijk na de eerste alinea, in het altijd mooie Montfort. Het was mooi weer, niet te warm en niet te koud, dus eigenlijk een goede opwarmer voor het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin wij volgende week zelf ons schuttersfeest hebben. Hierdoor zal het vandaag dan ook een iets korter verhaal worden aangezien de verhaaljesverteller nog een berg, zoals de berg waar Tom Dumoulin gisteren op won, aan werk moet verzetten. Doordat Montfort ook een dekenaatsfeest organiseerde was het een iets groter feest dan normaal. Het was hierdoor af en toe verwarrend qua binnenkomen en optocht, maar uiteindelijk loste alle problemen hierin zichzelf op.

Het voornaamste verschil dat ons toch wel opviel was het verschil in schieten tussen de schutterijen van onze bond en die van het dekenaatsfeest. Veel meer rondjes werden geschoten door de schutterijen van het dekenaatsfeest in vergelijking met de schutterijen van onze schuttersbond. Wellicht iets waar onze schuttersbond van kan leren? Het schieten van onze als Nattenhoven ging weer vanouds goed waar we zijn geëindigd met een gedeeld 1ste plaats voor de A, een 4de plaats voor de C1 en een 3de plaats voor de D. Dat de A goed kan schieten weten we al door alle goede schietresultaten op wedstrijden zoals het O.L.S. en dat we een C1 hebben waar de ambitie is om stapjes te maken naar de B is ook reeds jaren bekend als men kijkt naar de doorgroei van de C1 naar de B. Het mooiste was echter de D waar onze Luuk 2 maal schoot en hij zich kranig weerde, het dubbel aantal schoten losten van zijn medeschutter en het team een mooie 3de plaats haalde. Van deze jonge schutter mag nog veel verwacht worden in de toekomst!

Als laatste wil ik nog even de mooie prestatie in de beoordelingswedstrijden bespreken. We zijn niet meer de grootste schutterij, maar toch hebben we een mooie 3de plaats behaald in de categorie beste houding optocht. Verder heeft ons koningspaar laten zien dat ze zeker gaan meedoen om de topplaatsen dit seizoen. Onze koning werd beoordeeld als 5de en onze koningin 3de. Hierdoor eindigde ze gezamenlijk als 4de in de categorie mooiste koningspaar. Iedereen gefeliciteerd met deze prachtige resultaten!

Als laatste wil ik een korte voorbeschouwing doen op ons eigen schuttersfeest van 27 en 28 mei. Het wordt prachtig weer en ik hoop dan ook dat we jullie allemaal mogen verwelkomen. Op zaterdag starten we met het bolkestreffen zodat we iedereen kennis kunnen laten maken met de schietsport zoals wij die al jaren uitvoeren. Op zondag zal het feest om 13.00 worden geopend met het binnentrekken en de officiële opening waarna om 14.00 de optocht zal plaatsvinden. Na de optocht zullen de schoonheidswedstrijden plaats vinden en zal het schieten starten. Vanaf de middag zal er ook muziek draaien in de tent met een spetterend optreden van La Bamba om van de avond een echte feestelijke avond te maken. Ik hoop jullie volgende week allemaal te mogen verwelkomen!

De Verhaaltjesverteller

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu